De seizoensovergang zorgt ervoor dat alle leden het juiste lidmaatschap krijgen en dat er een factuurregel klaar komt te staan om de contributie te versturen. Je hoeft hiervoor geen nieuwe lidmaatschappen aan te maken, maar je kunt de oude een nieuw tarief en seizoen geven.

Voordat dit gedaan kan worden, moeten er een aantal stappen doorlopen worden.

1. Controleer of iedereen het juiste lidmaatschap heeft:

Allereerst moeten alle leden het juiste lidmaatschap hebben. Dit doe je door naar de ledenlijst te gaan en te filteren op leeftijd. Indien jullie junior lidmaatschap bijvoorbeeld als leeftijdsgrens  18 heeft, zou je kunnen filteren op 'leeftijd = 18'.

Nu krijg je een lijst met iedereen die 18 jaar is. Je ziet hier ook in 1 opslag of er dus leden zijn met nog het junior lidmaatschap die overmoeten naar senior. Door hen te selecteren en daarna de optie 'lidmaatschap/product toekennen' te klikken, kun je hen in 1x het juiste lidmaatschap geven. Door 'lidmaatschap/product verwijderen' te gebruiken, kun je in 1x het junior lidmaatschap verwijderen.

2. Opzeggingen registeren

Het is belangrijk dat de einddatum van alle opzeggingen voor de start van het nieuwe seizoen vallen. Indien een lid als einddatum 1-1 heeft en het seizoen start op 1-1, zal het lid hiervoor nog een factuur ontvangen.

3. Nieuwe seizoenen + tarieven koppelen aan de huidige lidmaatschappen:

Ga hiervoor naar Instellingen --> Lidmaatschappen en kies voor 'Toon inactieve lidmaatschappen'.

Klik op de naam van een lidmaatschap en kies voor 'Voeg toe'

Selecteer hier nieuwe seizoen en vul het juiste tarief in. De startdatum kun je leeg laten en klik op 'Opslaan'.

Bovenstaande doe je bij ieder lidmaatschap dat je wilt meenemen naar het nieuwe jaar.

4. Laatste controle huidige overzicht.

Na het aanpassen en controleren van stap 1, 2 en 3 houd je een overzicht over met lidmaatschappen te vinden bij 'Instellingen' --> 'Lidmaatschappen'. Doe hier nog een laatste controle.

Nu komen bij de financiën de regels van de lidmaatschappen te staan.

Klopt een tarief niet? Het is nog mogelijk om deze aan te passen. Dit kan door een lidmaatschap te selecteren en dan op het tarief te klikken. Als je daarna weer naar de Financien module gaat, krijg je de onderstaande melding te zien. Klik op 'bereken factuurregels opnieuw'.