Hieronder staan de stappen voor het ingebruiknemen van Meet and Play.

Vooraf een paar belangrijke dingen:

1. Belangrijkste vragen vooraf zijn: op welke dagen tijdsblokken wil je banen beschikbaar stellen en tegen welk tarief. Standaard staat het tarief op EUR20 per uur.

2. Voor het ontvangen van gelden uit verhuur (via iDeal) heb je een Mollie-account nodig. Deze kan je aanvragen via https://www.mollie.com/dashboard/signup/50325?lang=nl.. Deze aanvraag is gratis. Je betaalt alleen 0,16EUR transactiekosten voor de iDeal betaling. De penningmeester moet de aanvraag doen en kost ongeveer 5minuten.

3. Als je eenmaal een Mollie-account hebt dan voeg je de API-key toe aan KNLTB.Club. Deze code vind je in Mollie, onder het kopje 'developers' en dan API Keys. Daar Kopieer je de 'Live API-key'.

4. Deze key plak je in KNLTB.Club, bij Instellingen > Mollie:

5. Controleer je contactgegevens zodat mensen die een reservering maken, contact met je kunnen opnemen. Deze gegevens zijn ook terug te vinden in de Meet and Play -app.

1. Log in op KNLTB.Club
  2. Ga naar Afhangbord > Meet & Play

Afbeelding met tekst, monitor, scherm, geparkeerd
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Vul de beschrijving in van je locatie (hoe gezellig het is bijvoorbeeld), welke faciliteiten er zijn, of je lessen kan volgen (met eventueel een 06-nummer), en eventueel kan je een aantal foto's van het complex toevoegen. Let op dat het 'schuifje' Meet & Play op blauw staat zoals hieronder.

Dan gaan we het mogelijk maken dat bepaalde banen beschikbaar komen voor Meet & Play. In dit voorbeeld is dat baan1, van 09.00-21.00u.

1. Ga naar de Boekingsinstellingen (stap C)

Afbeelding met schermafbeelding, monitor
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Stel de boekingsinstellingen in voor de Tariefgroep “KNLTB padel / tennisboeker”.
    Onderstaand een voorbeeld van een instelling en wat toelichting op de betekenis hiervan.
    De instellingen tot aan “Aantal dagen dat vooraf gereserveerd kan worden” overnemen zoals in het plaatje.

Bij “Aantal dagen dat vooraf gereserveerd kan worden” opletten: zet je deze hoger dan je Standaardinstellingen, dan kunnen huurders verder vooruit dan leden boeken. Zet je die lager dan kunnen leden verder vooruit boeken dan huurders.

Met de openingstijden kan je voorkomen dat je in piektijd verhuurt.

Je kunt voor bepaalde tijdsblokken eventueel afwijkende tarieven instellen door “Aangepaste tarieven” toe te voegen.

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Afwijkende tarieven per baan instellen doe je door een boekingsregel te maken van het type “Aangepast tarief”. De boekingsregel is alleen van toepassing op de Tariefgroep(en) voor de padel / tennisboeker. Het instellen doe je in het hoofdscherm van de Boekingsinstellingen onderaan. Hier kun je per baan en tijdvak aangeven welk tarief je wilt hanteren, handig als je een bepaalde baan in een bepaald tijdsblok duurder of goedkoper wilt maken. In het voorbeeld hieronder is ingesteld dat de tennisbanen 1 t/m 11 voor tarief “KNLTB Padelboeker” €13 per uur bedraagt tussen 09:00 en 18:00.

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Vanaf nu ben je zichtbaar op de meetandplay.nl-site en de Meet & Play app die je kan downloaden in de Appstores van iTunes en Google Play. Het is ook leuk om een nieuwsbericht op je Facebookpagina of Instagram te zetten!

Ook zichtbaar op je eigen site?

1. Stel (eventueel in overleg met de beheerder van jullie website) een widget in op je website. Heb je een website via KNLTB.Club dan kun je ook een widget instellen die een knop of banner op de homepagina van je website aanmaakt zodat het bezoekers meteen opvalt dat je club banen verhuurt.

Afbeelding met schermafbeelding, monitor, scherm, telefoon
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

De bovenstaande HTML kun je hiervandaan kopiëren, het maakt een eenvoudige kop:

<p><a class="btn btn-primary" href="https://padelboeker.nl/club/XXXX” target="_blank" rel="noopener">Huur een padelbaan</a></p>

XXXXX is hier ook weer het verenigingsnummer, zoals eerder beschreven.