Momenteel is de nieuwe Meet & Play module alleen nog live voor een aantal pilot clubs, wil je meer informatie over deze module dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling.

Leuk dat je je vereniging en de sporten padel en tennis wilt helpen toegankelijk te maken voor mensen die nog niet bekend zijn op je club maar het toch eens een keer willen gaan uitproberen. Een unieke kans om mensen te laten ervaren hoe leuk het is op je club!

Vooraf een paar belangrijke dingen:

1. Belangrijkste vragen vooraf zijn: op welke dagen tijdsblokken wil je banen beschikbaar stellen en tegen welk tarief. Eventueel gedifferentieerd tussen dal- en piekuren.

2. Voor het betaalproces: Gebruik je voor incasso en facturering ClubCollect, dan hoef je geen aanvullende acties te ondernemen. Gebruik je ClubCollect niet, dan moet je een account aanmaken voor betaalprovider Mollie (www.mollie.com). Dat is een paar minuten werk en kun je het best in overleg met de penningmeester van de club doen vanwege de te gebruiken bankrekening.

3. Als je eenmaal een Mollie-account hebt: Het instellen van de API-key van Mollie moeten wij vooralsnog voor je doen. Neem daarvoor contact met KNLTB.Club op via support@KNLTB.Club.

4. Het wijzigen en annuleren van boekingen verloopt in direct contact met jouw club. Zorg dat de contactgegevens daarvoor duidelijk zijn en dat je in de email-templates duidelijk vertelt hoe en onder welke voorwaarden een huurder kan wijzigen en/of annuleren.

Heb je bovenstaande punten al gereed, dan kun je in één keer door en ben je binnen een half uur online met jullie banen! Volg daarvoor de onderstaande stappen:

1. Log in op KNLTB.Club
  2. Controleer de locatie gegevens, mailadres en telefoonnummer die worden gebruikt in de padel / tennisboeker.

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Controleer voor de banen of ze het juiste Type hebben. Padelbanen moeten type “Padel” hebben om in de padelboeker te verschijnen. Alle andere typen verschijnen in de tennisboeker.

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Ga naar de Meet & Play settings

Afbeelding met tekst, monitor, scherm, geparkeerd
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Maak een Tariefgroep “KNLTB padel / tennisboeker” aan en zet daarin het standaardtarief voor je banen. Let op: Deze geldt voor alle banen op alle tijden. Later kan dat verder differentiëren.

2. Accepteer de uitnodiging van KNLTB padel / tennisboeker (als dit nog niet is gebeurd) en kies de zojuist aangemaakte Tariefgroep “KNLTB padel / tennisboeker”

3. Zet in de 4 vakjes onderin het scherm informatie in die interessant kan zijn voor de huurder. Die wordt getoond op de pagina van jouw club. Kijk voor inspiratie wat andere clubs hebben ingevuld via padelboeker.nl / tennisboeker.nl

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Ga naar de Boekingsinstellingen (stap C)

Afbeelding met schermafbeelding, monitor
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Stel de boekingsinstellingen in voor de Tariefgroep “KNLTB padel / tennisboeker”.
    Onderstaand een voorbeeld van een instelling en wat toelichting op de betekenis hiervan.
    De instellingen tot aan “Aantal dagen dat vooraf gereserveerd kan worden” overnemen zoals in het plaatje.

Bij “Aantal dagen dat vooraf gereserveerd kan worden” opletten: zet je deze hoger dan je Standaardinstellingen, dan kunnen huurders verder vooruit dan leden boeken. Zet je die lager dan kunnen leden verder vooruit boeken dan huurders.

Met de openingstijden kan je voorkomen dat je in piektijd verhuurt.

Je kunt voor bepaalde tijdsblokken eventueel afwijkende tarieven instellen door “Aangepaste tarieven” toe te voegen.

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving

De setting over annuleren werkt nog niet, annuleringen en terugbetalingen doe je vooralsnog in onderling overleg met de huurder. Contactgegevens van de huurder vind je in de boeking.

1. Afwijkende tarieven per baan instellen doe je door een boekingsregel te maken van het type “Aangepast tarief”. De boekingsregel is alleen van toepassing op de Tariefgroep(en) voor de padel / tennisboeker. Het instellen doe je in het hoofdscherm van de Boekingsinstellingen onderaan. Hier kun je per baan en tijdvak aangeven welk tarief je wilt hanteren, handig als je een bepaalde baan in een bepaald tijdsblok duurder of goedkoper wilt maken. In het voorbeeld hieronder is ingesteld dat de tennisbanen 1 t/m 11 voor tarief “KNLTB Padelboeker” €13 per uur bedraagt tussen 09:00 en 18:00.

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

1. Stel de E-mail templates in

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Er zijn meerdere templates beschikbaar waarmee je je eigen clubspecifieke look and feel kunt geven aan de communicatie over de boeking.

1. Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving
    Loop ieder template even langs of alles goed staat. Er zijn standaardteksten voor je klaargezet, maar loop ze even goed na. Tussen <> weergegeven teksten moet je zelf even invullen, of helemaal weghalen uiteraard als het niet van toepassing is voor jouw situatie. Vergeet niet de <> weg te halen!

1. Bijna klaar: kijk op padelboeker.nl / tennisboeker.nl of je jouw club kunt vinden met de volgende link en check of de tijden en tarieven kloppen met wat je hebt opgegeven: https://padelboeker.nl/club/XXXXX , waarbij XXXXX het nummer van jouw club is. Dat vind je in KNLTB.Club altijd linksonder in je scherm.

2. Heb je een eigen website, gebruik dan deze link op de eigen website om op de specifieke pagina van jouw club bij de padel / tennisboeker te kunnen komen.

3. Stel (eventueel in overleg met de beheerder van jullie website) een widget in op je website. Heb je een website via KNLTB.Club dan kun je ook een widget instellen die een knop of banner op de homepagina van je website aanmaakt zodat het bezoekers meteen opvalt dat je club banen verhuurt.

Afbeelding met schermafbeelding, monitor, scherm, telefoon
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met schermafbeelding
Automatisch gegenereerde beschrijving

De bovenstaande HTML kun je hiervandaan kopiëren, het maakt een eenvoudige kop:

<p><a class="btn btn-primary" href="https://padelboeker.nl/club/XXXX” target="_blank" rel="noopener">Huur een padelbaan</a></p>

XXXXX is hier ook weer het verenigingsnummer, zoals eerder beschreven.

Let op: Het kan een paar uur duren voordat je in de landelijke padel / tennisboeker op de kaart te vinden bent.

Veel succes en hopelijk krijg je veel nieuwe gasten op je club die je enthousiast kunt maken voor tennis en padel!